VELSEN-ZUID - Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven is een onmachtig Telstar zondagmiddag weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Go Ahead Eagles bleek in het Rabobank IJmond Stadion met 0-2 te sterk.

Mochten de Witte Leeuwen nog ergens recht op hebben dan had men dat in het eerste half uur moeten bewerkstelligen. De ploeg van trainer Andries Jonker had op dat moment een veldoverwicht, maar weet de kansen niet te verzilveren onder meer door een katachtige redding van keeper Verhulst op een inzet van McGuane.

De gasten die aan het eind van de eerste helft al wat sterker werden slaan kort na rust toe als de geheel vrijstaande Elmo Lieftink een corner van Corboz kan raak koppen. Telstar probeert de bakens te verzetten met wat aanvallende wissels, maar de gasten uit Deventer blijven het gevaarlijkst. Dat wordt bevestigd in de blessuretijd als Julius Bliek goed voorbereidend werk van Edqvist afrondt: 0-2.

Telstar - Go Ahead Eagles 0-2 (0-0)
52. Lieftink 0-1