BREDA -NAC heeft zaterdagavond met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen van Telstar, en mag daar niet over klagen. Het waren namelijk de gasten die de beste kansen kregen in Breda. Een gelukkige hand van wisselen van trainer Maurice Steijn bezorgde NAC de zege aangezien invaller Jethro Mashart voor de enige treffer zorgde.

Mashart stond koud in de ploeg toen hij in de 68e minuut keeper Schendelaar verraste met een stiftje. De 1-0 was tegen de verhouding in want daarvoor waren de beste mogelijkheden voor Telstar. Zonder topscorer Sebastian Soto, die op trainingskamp is met de Verenigde Staten, waren er in de eerste helft mogelijkheden voor Van Doorm en El Yaakoubi, Plet en Pattynama,

Ook na de rust was het meeste balbezit voor de gasten die nog een kans kregen via Glynor Plet. Vanuit het niets was het echter NAC dat op voorsprong kwam. In de slotfase probeerde Telstar alles en stuurde zelfs keeper Jasper Schendelaar nog mee naar voren. Na een corner kopte hij zelfs nog op de lat boven zijn collega Nick olij waardoor het bij 1-0 bleef.