EINDHOVEN - Telstar is na twee duels in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd ongeslagen. Een week na het gelijke spel (2-2) in de vissersderby tegen FC Volendam wist de ploeg van trainer Andries Jonker in een spectaculair duel te winnen van FC Eindhoven.

Er was in het duel opnieuw een hoofdrol voor Ilias Bronkhorst, de verdediger die fungeert als gelegenheidsspits en vorige week al tweemaal scoorde. Na een half uur spelen was hij opnieuw trefzeker voor de Witte Leeuwen dat daarmee de score opende. De 0-1 bleek tevens de ruststand.

Na de rust ontspon zich een spectaculair duel zag ook Edgar Davids die voor het eerst als assistent van Jonker op de bank zat bij Telstar. De wedstrijd kende overigens nog een primeur want Shona Shukrula was de eerste vrouwelijke 4e official bij een duel in het betaalde voetbal. Het was FC Eindhoven dat aan de hand van uitblinker Kaj de Rooij het initiatief nam. De Rooij staat in de belangstelling bij enkele eredivisieclubs en schroefde zijn marktwaarde verder op toen hij al binnen een minuut Hugo Botermans in staat stelde om de gelijkmaker te scoren. Nog geen zeven minuten later was het De Rooij vervolgens zelf die de thuisploeg op voorsprong schoot.

Telstar toonde in het laatste half uur echter de nodige veerkracht. Shayne Pattynama kon na een voorzet bij de tweede paal de gelijkmaker binnen werken en stond even later opnieuw op de juiste plek toen de bal terug kwam van de lat: 2-3.

FC Eindhoven - Telstar 2-3 (0-1)
30. Bronkhorst 0-1
46. Botermans 1-1
53. De Rooij 2-1
64. Pattynama 2-2
70. Pattynama 2-3