VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen NAC Breda. De ploeg van trainer Andries Jonker kwam na een matige eerste helft, in de tweede helft sterk terug.

De wedstrijd was nog geen zeven minuten onderweg toen de Brabanders op voorsprong kwamen. Arno Verschueren wist de bal bij Huseyin Dogan te krijgen, die zijn vierde van het seizoen kon maken. Onder barre weersomstandigheden had het moeizaam spelende Telstar het moeilijk, maar bleef het tot de rust bij 0-1.

Kort na rust wist Shayne Pattynama bijna de stand gelijk te trekken, maar hij zag zijn kopbal eindigen op het aluminium. Marcus McGuane kon vervolgens na een uur spelen zijn mannetje uitkappen en gaf een prima voorzet op Elayis Tavşan die voor de 1-1 zorgde. De grootste kans nadien was voor de Velsenaren, maar een fraai schot van Bronkhorst spatte uiteen op de lat.