ZEIST - Telstar en Fortuna Sittard zullen komend seizoen toetreden tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, zo heeft de KNVB vanmorgen bekend gemaakt. Door de entree van beide clubs zal de hoogste vrouwendivisie vanaf het seizoen 2022- 2023 uit elf clubs bestaan.


Telstar keert daarmee terug nadat men in Velsen-Zuid enige jaren geleden afsheid nam van het vrouwenvoetbal. De toenmalige licentie werd overgenomen door VV Alkmaar die inmiddels aan het 6e seizoen bezig is in de Eredivisie. Onder de bezielende leiding van trainer Hans de Winter zinspeelde Telstar al enige tijd op een terugkeer en doet met een talentvolle ploeg mee in de huidige beloftencompetitie.

Met Fortuna Sittard keert er ook weer een Limburgse troef terug in de Eredivisie. Eerder deden Roda JC en VVV-Venlo kortstondig mee in de Eredivise vrouwen.

Op de website van de KNVB laat Kirsten van de Ven, ex-international en manager vrouwenvoetbal bij de bond, weten: "We hebben altijd gezegd dat we streven naar een Eredivisie Vrouwen met 12 kwalitatief goede clubs. In de visie van de KNVB is dat de ideale grootte voor het beschikbare voetbaltalent in Nederland, om een geschikt aantal wedstrijden te spelen en om door te groeien naar de Europese top. Met de komst van Fortuna Sittard en Telstar zijn we een stuk dichter bij ons streven naar dit ideale competitieformat. De plannen die Fortuna Sittard en Telstar hebben, zijn veelbelovend. We wensen beide clubs komend seizoen en daarna veel succes in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen."