HEEMSKERK - Vorige week wist DSS te winnen van VENECO/VELO uit Wateringen; dit weekend speelde de Heemskerkse handbaldames opnieuw thuis in Sporthal de Waterakkers.

De ploeg wilde graag de goede lijn van vorige week doortrekken door de tegenstander, De Tukkers, zonder punten terug naar Albergen te laten gaan. Dat zou echter niet zonder slag of stoot gaan, aangezien de eerdere wedstrijd dit seizoen tussen De Tukkers en DSS met één punt verschil verloren ging voor de Heemskerksen (27-26).

De wedstrijd van zaterdagavond begon fraai en het tempo lag hoog. Bij 8-6 nam DSS voor het eerst een beetje afstand van de ploeg uit Overijssel. Deze voorsprong werd uitgebouwd tot een stand van 16-12 bij rust.

Na de rust besloten De Tukkers het tempo nóg iets hoger op te voeren en iedere aanval een snelle tegenaanval te spelen. Doordat DSS hier steeds snel op moest reageren, oogde het spel in de tweede helft wat chaotisch. Daarnaast hadden de Tukkers als tactiek bedacht zowel mandekking te geven aan Britt van Elsacker als Angelique de Groot. Daardoor was de ruimte op de cirkel echter gigantisch. Een aantal keer wilde de thuisploeg té snel een doelpoging doen, maar doordat er bijna iedere keer werd gescoord, kon DSS de voorsprong behouden. Cirkelspeelsters Yara Buurmeijer, Roos van Hensbergen en Murron Ris speelden op deze momenten een belangrijke rol. DSS speelde de wedstrijd slim uit door de rust te bewaren en wist daardoor de twee punten in Heemskerk te houden. De einduitslag was 33-29. “Dames, dit was een echte teamprestatie!”, aldus de blije coach Mieke Brakenhoff, die de honneurs waarnam voor trainer/coach Serge ter Horst.

Volgende week speelt DSS tegen Green Park/Aalsmeer op zondag 19 januari 13.35 uur in Sporthal de Bloemhof.

Doelpunten: Yara Buurmeijer (7), Angelique de Groot (7), Britt van Elsacker (5), Maxime Sinnige (3), Murron Ris (3), Ilse Groot (3), Roos van Hensbergen (3), Yvett van Dijk (1) en Jet van der Kolk (1)