HAARLEM - Team Kingdom of the Netherlands is vrijdagavond winnaar geworden van de 30e Haarlemse Honkbalweek. De ploeg van interim-coach Tjerk Smeets, won met 6-1 van het verrassend sterke Curacao in een gezellig vol Pim Mulier Stadion.


Na vier jaar zonder Honkbalweek, twee jaar terug viel het toernooi door corona in het water, wist het publiek het Pim Mulier Stadion weer de gehele week te vinden, zo ook in de finale waar het onder prima weersomstandigheden gezellig druk was. Beide startende werpers, Ruderly Manuel voor Curaçao en Shairon Martis voor Nederland, begonnen sterk de wedstrijd. Tot in de vijfde inning stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord. In de vijfde slagbeurt was het Roger Bernadina, die later werd verkozen tot Most Valuable Player, die de wedstrijd open brak met een tweehonkslag waarmee hij twee punten over de thuisplaat sloeg. Juremi Profar en Denzel Richardson sloegen even later met honkslagen ook nog drie punten binnen. Shairon Martis was ongenaakbaar en gooide de volledige wedstrijd voor het Koninkrijksteam, dat uiteindelijk met 6-1 won en daarmee de dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem op zijn naam schreef.

Naast de MVP Award voor Bernadina vielen ook Juremi Profar (Beste Slagman) en Lars Huijer (Beste Werper) in de individuele prijzen.