HAARLEM - Schoevers studenten Femke Loos, Pauline Hekker, Sabrina Barten en Inez Stam lopen van Haarlem naar Egmond voor het goede doel Free A Girl.

Tweedejaars studenten van de hbo opleiding Officemanagement van Schoevers Opleidingen, organiseren voor het vak Projectmanagement evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel. De studenten leren hierdoor in de praktijk hoe ze met elkaar een (maatschappelijk) project van begin tot eind kunnen volbrengen en hoe ze zoveel mogelijk fondsen kunnen werven. Elke klas kiest een goed doel en organiseert vervolgens een evenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Op zondag 24 maart lopen Femke, Pauline, Sabrina en Inez vanaf het hoofdkantoor van Free A Girl in Haarlem naar Hotel Zuiderduin. Onderweg zamelen zij geld in door op straat mensen aan te spreken in tussenliggende regio’s als Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en eindstation Egmond. Daarnaast willen ze aandacht trekken op social media door de loop anno 2019 te livestreamen op Instagram. Hiervoor gebruiken zij het Schoevers Instagramaccount ‘Schoevers_opleidingen’ en het eigen account ‘talk_en_walk’. Om de sponsorloop af te sluiten houden zij een borrel in Hotel Zuiderduin. Familie, vrienden en geïnteresseerden zijn welkom bij de borrel.

Talk&Walker Femke Loos: “Met dit project kunnen wij de theorie van school toepassen in de praktijk en ons daarnaast inzetten voor het goede doel, dat is top.”

Schoevers heeft ruim honderd jaar ervaring met het opleiden van de beste managementondersteuners. De opleider biedt landelijk diverse mbo- en hbo-opleidingen aan op het gebied van office- en management support. Er wordt gewerkt in kleine klassen, waarin veel aandacht is voor studiebegeleiding en persoonlijke coaching.