HAARLEM - In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC de derde plaats weten vast te houden door een 1-0 zege op Jong Vitesse. In een matige wedstrijd maakte Khalid Tasmine de enige treffer voor de ploeg van trainer Gerjan Tamerus.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Vitesse probeerde het als eerste met twee schotpogingen, maar de beste mogelijkheid was voor Wessel Boer wiens inzet door de keeper werd gekeerd. Ook in de tweede helft was het niet om over naar huis te schrijven, maar na twee mislukte pogingen van Hols brak Tadmine de ban door een voorzet van Volkert hoog in het doel te knallen. Vijf minuten hierna moet keeper Boks nog eenmaal in actie komen bij een counter van Jong Vitesse, maar in het laatste kwartier houdt de thuisploeg gecontroleerd stand.

Koninklijke HFC - Jong Vitesse 1-0 (0-0)
71. Tadmine 1-0

Komende zaterdag 23-02 gaat Koninklijke HFC op bezoek bij de nummer vijf in de stand, Excelsior Maassluis.