HAARLEM - Ava Emanuel reist als lid van TeamNL schermen vandaag terug van het JWK 2021 in Caïro. In de categorie cadetten floret (U17) behaalde ze de 11e plaats op haar eerste JWK, een zeer goede prestatie. Ze schermde een goede poule, 4V en 2D, waardoor ze vrijgesteld werd voor de T64. In de T32 won ze met gemak haar eerste eliminatie tegen Anastasia Nazarova uit Bulgarije met 15-6. Helaas verloor ze de tweede eliminatie tegen Alisa Isbir Turkije, die als nummer 3 op de ranglijst stond, met 0-15. De twee andere cadetten Tessa Koster en Valerie Buijse behaalden respectievelijk plaats 36 en 52. Het is jaren geleden dat Nederlandse cadetten meiden weer deelnemen aan een JWK en mooie resultaten behalen. De laatste T16 plaatsing op een JWK cadetten floret was in 2013 door Eline Rentier.


Het JWK 2021 was bijzonder omdat het het eerste toernooi was voor TeamNLschermen in een lange tijd, en omdat het plaats vond onder strenge richtlijnen in een covid-vrije-bubbel. Daarnaast werd het toernooi overschaduwd door het overlijden van degentrainer Robb van Winden, een dag na zijn aankomst in Cairo. De kleine en hechte Nederlandse groep schermers en coaches was aangedaan door dit verlies en droegen tijdens de wedstrijden een zwarte band om de arm.


Ava Emanuel werd bij haar deelname mede ondersteund door Talentboek van Yvonne van Gennip en gesponsord door Solid Nature. Zij schermt bij Siroos Feizaskari bij HollandSchermen in Heemstede en bij Jeroen Divendal bij HollandSchermen Alkmaar en TeamNL in Amsterdam. Meer informatie www.hollandschermen.nl