CASTRICUM - Afgelopen weekend vond in Utrecht het Nederlands Kampioenschap atletiek plaats voor junioren. Drie dagen atletiek op het hoogste niveau, voor atleten onder de 18 jaar en 20 jaar.

Vanuit Atletiek Vereniging Castricum hadden een flink aantal atleten zich weten te plaatsten voor dit toernooi, waaronder Cato Wassenaar, Caroline Broekhuizen en Kimberly Völker op de korte sprintafstanden 100 meter en 200 meter. Pleun Brouwer en Sanne Spil kwamen in actie op de 3000 meter. En op de middellange afstanden zagen we onder andere Twan Aslander en Bram Wokke aan de start.

Sepp Schulte slaagde er zelfs in om op twee afstanden een medaille te behalen. Op vrijdagavond werd Sepp Nederlands Kampioen op de 3000 meter bij de jongens onder 18 jaar in een winnende tijd van 8:49,66 minuten. Ook Noud van Saase en nog maar 14-jarige Nout van der Kolk liepen uitstekende klasseringen (respectievelijk 6e en 14e plaats).

Na de voorrondes 1500 meter op zaterdag - waarbij het draait om goed op te letten, niet te veel krachten te verspelen en toch bij de eerste lopers te eindigen om finaleplaatsing af te dwingen - was het zondag tijd voor de finale 1500 meter. In een spannende eindsprint liep Sepp naar zijn tweede eremetaal van dit weekend, hij won het zilver. In dezelfde finale eindigde Bram Wokke netjes als 7e van Nederland.