HEEMSKERK - Op maandag 3 en woensdag 5 oktober 2022 werd op het Cruyff Court het 6 vs 6 toernooi de “Streetwise cup” gehouden. Uit de 18 deelnemende teams van 9 verschillende basisscholen werd op maandag het jongens recreatieve team van de Anne Frank de winnaar. Op woensdag werd het Rinket eerste in de gemengde poule. In de jongens prestatiepoule werd het jongensteam van de Bareel de winnaar. Het jongensteam van de Bareel gaat door naar de kwart finale in het voorjaar van 2023

Het was perfect weer om te voetballen, De organisatie van het toernooi lag in handen van Buurtsportcoach Bart Neeft en Jongerenwerker Emile vd Wal met hulp van MET Heemskerk en jongeren uit de buurt. Dit resulteerde in een goed lopend , gezellig en sportief toernooi.

Op maandag speelden de jongens recreatieve teams. Er werd sportief gespeeld en het vele publiek moedigde alle teams aan. De spannende finale werd in de laatste minuut gewonnen door de Anne Frank, de Bareel was een goede tweede.

Woensdag speelden de gemengde poule en de jongens van de prestatiepoule, die mochten strijden voor de titel Kampioen van Heemskerk. Uiteindelijk mag het jongensteam van de Bareel zich een jaar lang Streetwise Cup Kampioenen van Cruijff Court Heemskerk noemen. Dit team doet in het voorjaar van 2023 mee aan de kwartfinale van de Streetwise Cup van de Cruijff Foundation.

De teams mochten op maandag de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl.
Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO en de Ricks Fruit die er voor gezorgd heeft dat alle deelnemers en begeleiders tussendoor een lekker appel kregen.