HOOFDDORP - Op het kunstgrasveld van Overbos in Hoofddorp heeft Stormvogels een verdiende 1-2-overwinning geboekt. Deze overwinning had gezien het betere technische spel van het team van trainer Sjaak Lettinga hoger kunnen uitvallen, maar door twee storende factoren in deze wedstrijd, te weten de harde wind en het warrige optreden van scheidsrechter Collin Bosschieter uit Gouda, bleef de marge slechts op een doelpunt verschil steken.

De harde wind zorgde er, vooral de tweede helft, voor dat Stormvogels als technisch betere ploeg bijna niet in haar vertrouwde spel kon komen en de leidsman floot het duel door veel te veel zijn fluit te gebruiken voor heel lichte overtredingen dood. Zo constateerde hij o.a. bij de tegentreffer van Overbos als enige dat er een overtreding aan vooraf was gegaan.Trainer Letttinga trad met hetzelfde team aan als een week eerder en hij constateerde, na een paar gevaarlijke situaties over en weer daarvoor, dat zijn team in de negende minuut de leiding nam. Vanaf de rechterflank deponeerde Glenn Bruinsma de bal in de trechter voor de voeten van Thomas Scholten, die zijn inzet geblokt zag worden, maar in de rebound wist hij half liggend de bal over de lijn van hetvijandelijke doel te frommelen, 0-1.Na deze openingstreffer bleef Stormvogels, met de strakke wind in de rug, de veste van Overbos onder druk te zetten. Vele aanvallen op rechts werden opgezet door rechtervleugelverdediger Stijn van der Voort, die menigmaal zijn opponent door zijn snelheid zijn hielen liet zien. Echter, geen van de IJmuidense voorwaartsen kon iets doen met de door hem en andere IJmuidense spelers geboden kansen.In de 24ste minuut kon Overbos op gelijke hoogte komen met hulp van de scheidsrechter. Hij gaf het team van trainer Maurice Kuijper, die aan het eind van dit seizoen de Hoofddorpse ploeg zal gaan verlaten, een vrije schop, maar waarvoor? Niemand had wat geconstateerd, alleen de leidsman. Vanaf pakweg 25 meter schoot Jasper de Bie de bal, die door de wind geen rechte lijn had, via de handen van doelman Floris Serné in het doel, 1-1. Binnen zes minuten had Stormvogels haar antwoord klaar. Een vrije schop van Danny Blok werd in de hoek geprikt en met zijn vingertoppen kon doelman Donny Kool ten koste van een hoekschop redding brengen. Bruinsma plaatste deze hoekschop precies op het hoofd van Berry Willemse en Stormvogels kon opnieuw de leiding nemen, 1-2.Tot aan de rust bleven de IJmuidenaren de bovenliggende partij, maar kansen werden er niet meer gecreëerd.

De tweede helft bleven de wind en de scheidsrechter grote invloed op de wedstrijd te hebben; het spelpeil zakte zelfs naar een bedenkelijk niveau; Overbos had de kracht niet om het Stormvogels moeilijk te maken. Halverwege de tweede helft wisselde trainer Lettinga de beide doelpuntenmakers Scholten en Willemse die met tussenpozen van vier minuten respectievelijk vervangen werden door Joey Wolthuis en Thierry Schilder. Tussen beide wissels in moest Serné een redding brengen op een zondagsschot van Timo Zwartjes. Ook de inzet van doelpuntenmaker De Bie had Serné nu wel zijn antwoord klaar.De laatste tien minuten ging Overbos va banque spelen en niet de ploeg uit Hoofddorp creëerde zich in die fase de meeste kansen, maar dat deed Stormvogels wel omdat men meer ruimte kreeg op de counter. Zo vloog Van der Voort na een afgeslagen aanval over de hele lengte van het veld, maar zag zich voorzet door Brian Ezeoke teniet gedaan worden omdat hij na een snoekduik niet met zijn hoofd bij de bal kon komen. Ezeoke werd meteen vervangen door José Leone die in de slotfase net een teenlengte tekort kwam na een snelle counter ingezet door Joey Wolthuis, die zelf had moeten schieten, maar vond dat Leone er iets beter voor stond. Door deze overwinning heeft Stormvogels zich een stuk beter in de subtop genesteld. Zaterdag a.s. is ZSGOWMS de laatste tegenstander van dit jaar.