BEVERWIJK - In en tegen Beverwijk heeft Stormvogels een dikke 0-5-overwinning geboekt en gezien de vele kansen had deze uitslag makkelijk de dubbele cijfers kunnen bereiken.

Zowel in de eerste als in de tweede helft was het team van invaller-trainer Bert van Duijvenbode, die opnieuw niet kon beschikken over een zestal spelers, heer en meester. De tweede helft werd het eenrichtingsverkeer, omdat na pl.m. 10 minuten de conditie van de Beverwijkers steeds slechter werd. Topscorer Patrick Krop scoorde driemaal en bracht zijn totaal door deze hattrick op 13.

Vanaf het begin zette Stormvogels tegenstander Beverwijk meteen op haar helft vast en binnen twee minuten zag José Leone zijn kopbal rakelings over gaan en acht minuten later moest de Beverwijks doelman Rick van der Linden alles uit zijn muzikale kast (Ekseption) halen om een afstandsschot van Joachim Aukes onschadelijk te maken.

Na een kwartier ging een kopbal van Leone het doel in, maar vanwege buitenspel en leunen annuleerde scheidsrechter Hans Fanger, die veel geel en eenmaal rood aan Beverwijk-kant trok, dit doelpunt. Ook Krop was een paar minuten later ongelukkig met zijn kopbal, die na een voorzet van Huseyin Yilmaz over ging.

Met nog ruim een kwartier te spelen probeerde Stormvogels van alles de score voor de rust nog te openen, maar al de geboden kansen werden om zeep geholpen: na een combinatie tussen Krop en Brian Ezeoke belandde de bal op de paal en op een kopbal van opnieuw Krop bracht doelman Van der Linden redding.

In de slotminuten werd Beverwijk tot tweemaal aan toe nog iets gevaarlijk, want na een dieptepass verscheen Mike van der Heide alleen voor doelman Floris Serné, maar door te gehaast schieten vloog de bal ver naast. Op slag van rust stopte Serné een inzet van Raymond van Balen. Ruststand dubbel blank.

In de rust verzocht trainer Van Duijvenbode zijn spelers alle aanwezige douchespullen op een grote hoop te gooien, want het tegenstribbelde Beverwijkse varkentje moest zo snel mogelijk gewassen worden. Voor spits Krop was deze order van zijn trainer niet tegen dovemansoren, want na acht minuten bracht hij Stormvogels aan een zeer verdiende voorsprong: na een aanval via vele schijven belandde de bal voor de voeten van Ezeoke, die als laatste schakel de bal richting Krop deponeerde en half vallend kwam hij eerder bij de bal dan Odair José Dos Santos om vervolgens doelman Van der Linden te passeren, 0-1.

Zeven minuten later stuurde Yilmaz op rechts de zeer actieve verdediger Stijn van der Voort de diepte in en hij wist de bal richting Krop te krijgen die de bal voor de tweede keer in het doel kon glijden, 0-2. Het Beverwijkse varkentje werd schoner, bijna voor de helft, maar het bleef boenen geblazen en nadat Yilmaz uit een assist van Ezeoke de bal op de paal had geschoten, volgde halverwege de tweede helft een heel lange en succesvolle rush van Van der Voort: diagonaal vloog hij van rechts naar links over het veld om vervolgens Joachim Aukes een niet te missen kans te bieden, 0-3. De tweede assist van Stijn op rij. Meteen na deze derde treffer volgden twee wissels: Michael Shao en Joey Wolthuis kwamen in het veld voor Aukes en Yilmaz.

In tegenstelling tot zijn meeste tegenstanders had Van der Voort nog steeds conditie als een paard en niet als een bijna schoon varkentje, getuige het feit, dat hij in de zeventigste minuut na een lange rush het strafschopgebied binnen vloog om vervolgens onderuit gehaald te worden: strafschoppen rood voor Mart Commandeur. Krop werd daardoor in staat gesteld zijn derde en totaal zijn dertiende doelpunt van het seizoen te scoren en deed hij onberispelijk, 0-4.

Mayday, mayday, mayday! Dat was het noodsignaal vanaf de reservebank van Niels Anker, de zoon van oud-eerste-elftalspeler Jelle. Trainer Van Duijvenbode nam meteen geen risico meer met Krop (hamstring) en stuurde Anker de laatste twintig minuten het veld in. Noodsignaal had succes!

Het laatste kwartier is Wolthuis behoorlijk in beeld: randje buitenspel scoorde hij, maar werd afgevlagd; daarna kwam Leone na een dieptepass alleen voor doelman Van der Linden, maar ging voor eigen succes in plaats van de bal naar Wolthuis te schieten die zich in een riante scoringspositie bevond. Drie keer is scheepsrecht! Dit gold duidelijk voor Wolthuis, want twee minuten voor tijd wist hij een assist van Rowan van Eijk om te buigen in een doelpunt, 0-5 en het varkentje was spic en span schoon! Gezien de vele gemiste kansen een heel bescheiden uitslag.

Door een beter doelsaldo gaat Stormvogels met zes punten uit twee duels aan de leiding in de strijd om de tweede periode; DEM en Olympia Haarlem hebben evenveel punten.

Zaterdag komt het team oud-trainer Jeroen Kroes, t.w. FC Castricum, naar Zeewijk. Gebroederlijk staan beide teams met 16 punten uit 10 wedstrijden op de zesde en zevende plaats. Dus dit duel staat garant voor een lekkere pot voetbal. Stormvogels heeft dan weer de beschikking over vier van de afwezige spelers!

HET TWEEDE
Bijna om dezelfde tijd als het vlaggenschip trad het TWEEDE van de trainers Marco Adema en Brian van Laar in Amsterdam aan tegen Swift 4 en wist bijna dezelfde uitslag als ‘hun grote broers’ te realiseren: 1-5. Ozan Kutlu opende de score en voor de rust maakte Fernando Alphenaar de 0-2.

Na de thee ging het doelpuntenmaker gestaag door: Diego Neves en opnieuw Alphenaar lieten de stand tot tot 0-4 oplopen alvorens Swift 4 kon tegen scoren. Fatih Aksu bepaalde de eindstand op 1-5. Trainer Adema was lyrisch over zijn team: ,,Wij speelden de beste wedstrijd van dit seizoen en Jim Berghuis was de absolute uitblinker.” Door deze overwinning verstevigde het tweede haar koppositie.