VELSEN-ZUID - Telstar is ook na vier speeldagen nog zonder punten. De ploeg van Mike Snoei verloor vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil van FC Eindhoven: 0-1.

De wijze waarop de tegengoal viel was knullig toen tien minuten na rust een voorzet van Rottier door Thomas Oude Kotte in eigen doel werd gewerkt. De thuisploeg had echter daarvoor al afstand kunnen nemen, want Telstar was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Eddahchourri kreeg zelfs een viertal kansen en ook Overtoom was dichtbij met een vrije trap, maar zij wisten keeper Brondeel niet te verschalken.

Na de rust begon FC Eindhoven sterker en kort nadat de Brabanders op de paal hadden geschoten mikte Oude Kotte dus in eigen doel. Telstar probeerde het tij nog te keren, maar veel verder dan een schot voorlangs van d eingevallen Van de Heerik kwam men niet.