HEEMSKERK - Na de nipte verliespartij van vorige week tegen ZVBB wisten de meiden en staf de knop weer om te zetten en de focus te leggen op de wedstrijd van aflopen zaterdag tegen MHV. De tribunes waren goed volgelopen en dus kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste tien minuten stond het vizier niet helemaal op scherp. In de aanval werden er mooie kansen gecreëerd, alleen werden deze niet benut. Verdedigend stond het goed en werd er goed met en voor elkaar gewerkt. Na 10 minuten begonnen ook de kansen benut te worden en zo liep het in de eerste fase van de wedstrijd redelijk gelijk op (2-2, 3-3). Na een gelijke stand van 4-4 kreeg DSS 2 minuten en begonnen zij slordig te spelen in de aanval. Hier wist MHV gebruik van te maken en kon uitlopen tot een stand van 4-8. Maar na deze 2 minuten knokte DSS zich terug d.m.v. snelle tegenaanvallen. De tand werd teruggebracht tot 3 punten verschil (8-11). Een sterk spelende Hiske van der Weide droeg haar steentje hieraan bij. Vanaf de rechterhoek wist zij maar liefst 5(!) keer achter elkaar te scoren! Door goede druk van Natasja de Vries en Kim de Ruyter werd zij mooi vrijgespeeld. Toch wisten de dames uit Mill de gaten in de Heemskerkse dekking te vinden en bleven scoren (11-15, 11-16). Maar door Hiske van der Weide en Mel Schellevis (penalty’s) was het verschil in de rust nog maar 2 punten (15-17) en was dus nog alles mogelijk!

Het begin van de 2e helft scoorden beide teams om en om. Zo wist DSS niet dichter bij de komen en MHV niet verder uit te lopen (16-17, 21-22). Maar na een kwartier gespeeld te hebben in de 2e helft, vielen er wederom weer een aantal 2 minuten aan de Heemskerkse zijde. Dit zorgde ervoor dat de gaten groter werden in de dekking en dat zij aanvallend zoekende waren met een speler minder. Toch wist ook DSS te scoren. Door de sterke druk van Kim de Ruyter kon zij zelf scoren of Roos van Hensbergen en Yvett van Dijk in de positie brengen om te scoren. DSS bleef MHV op de hielen zitten (23-24, 23-25, 24-27). Met nog een kwartier te spelen was de wedstrijd allesbehalve gespeeld. Helaas wist MHV een aantal keer door de dekking van DSS heen te lopen en konden zij een gat slaan van 5 doelpunten verschil (27-32). Maar DSS ging niet bij de pakken neerzitten en trok alles uit de kast wat er nog in zat. Dit resulteerde in snel spel in de aanval en hard werken voor iedere bal in de dekking. Roos van Hensbergen scoorde een aantal keer aan Heemskerkse kant of veroorzaakte een penalty. Dit maakte dat DSS weer kon inlopen en bracht de stand tot 33-37 met nog 4 minuten te spelen. Het was nu alles of niets. DSS ging wat offensiever verdedigen en nam meer risico in de aanval. Dit pakte goed uit. O.a. Ilse Groot kwam een aantal keer goed tot schot in de aanval en Indy Bangma pakte de nodige ballen in de dekking. Zo kwam DSS terug tot 2 punten achterstand met nog 1 minuut spelen. Door een goede actie van Kim de Ruyter kreeg DSS een penalty mee. Deze werd gescoord en ineens was het verschil nog maar 1 punt. Helaas was er net te kort tijd op de klok en klonk het eindsignaal bij een stand van 37-38.

DSS mag trots zijn op hoe zij gespeeld hebben en zijn blijven vechten voor elke kans tot in de laatste seconden. Na afloop kregen de dames en staf hoog bezoek, want Sinterklaas kwam even langs. Hij had voor alle meiden en stafleden een persoonlijk woordje en een (handig) cadeautje. Superleuk, bedankt Sinterklaas en pieten! Volgende week zondag om 14.00 speelt DSS een verre uitwedstrijd tegen MEOS in Nederweert.

Doelpunten: Hiske van der Weide (8), Ilse Groot (7), Roos van Hensbergen (7), Yvett van Dijk (5), Kim de Ruyter (5), Mel Schellevis (3) en Natasja de Vries (2).