HARDENBERG - Door de derde nederlaag in vier wedstrijden raakt Koninklijke HFC steeds verder achterop ten opzichte van de (sub)top van de Tweede Divisie. Op bezoek bij HHC Hardenberg gaf de ploeg van trainer Tamerus een 0-2 voorsprong uit handen om met 3-2 te verliezen.

Het moet gezegd worden dat de voorsprong van de Haarlemmers gelukkig tot stand kwam omdat dit met name kwam door zwak verdedigen van de thuisploeg. Eerst profiteerde Yassine Bouchnafa van een uitglijder van Fatima en halverwege de eerste helft kon Jacob Noordmans de 0-2 binnen werken na geklungel in de Hardenbergse defensie. Cas Dijkstra kreeg vervolgens een oplegde kans op de 0-3, maar faalde voor keeper Maats. Kort hierna kwam HHC terug in de wedstrijd toen Rob van der Leij profiteerde van een foutje van doelman Joe van der Sar.

Tien minuten na de rust waren beide ploegn zelfs weer in evenwicht toen Ashwin Manuhuttu raak schoot. HFC herstelde zich hierna en leek n=toch nog een punt uit het vuur te kunnen slepen. Met nog vier minuten op d eklok verkeek Van der sar zich echter op een schot van afstand en wederom was het de alerte Van der Leij die de 3-2 binnen prikte.