HEEMSKERK - Zaterdag 11 november stond er een spannende wedstrijd op het programma in Sporthal de Waterakkers. DSS speelde namelijk een wedstrijd tegen ZAP. Dit is altijd een spannende strijd en zo ook vandaag. Voor één iemand was het een speciale wedstrijd, namelijk voor Britt van Elsacker. Zij maakte na 18 maanden weer haar rentree.

Vanaf de eerste minuut ging de wedstrijd gelijk op. In de beginfase wist DSS te profiteren van de snelle 2e fase. Toch wist ZAP ook het doel te vinden door hun sterke linkerhoek. Wederom kregen de Heemskerksen een aantal 2 minuten en daar maakte ZAP gebruik van door hun aanval goed uit te spelen en de ruimtes te benutten (8-8, 10-12, 15-14).

Vlak voor rust kreeg ook ZAP een aantal keer (dubieuze) 2 minuten. Hierdoor was hun doel leeg. DSS wist een sterk de bal te veroveren en te scoren. Hierdoor sloegen de Heemskerkse dames een klein gaatje voor rust en was de stand 17-14.

DSS kwam minder scherp uit de kleedkamer. Binnen een aantal minuten was de stand weer gelijk (17-17). DSS gooide er nog een schepje bovenop en versnelde het spel wat. Dit pakte goed uit. Er kwamen grote ruimtes in de dekking van de dames uit Breezand en hierdoor wisten zij wederom en klein gaatje te slaan (22-19). Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Roos van Hensbergen een ongelukkige 2 minuten tijdstraf en dit leidde tot een rode kaart (3x 2 minuten). ZAP wist de spanning toch weer volledig terug te brengen. Het publiek ging achter de dames staan en moedigde hard aan. Ook de laatste 10 minuten liepen gelijk op. Met nog 8 minuten op de klok kreeg DSS wederom 2 minuten en een penalty tegen. Monique de Vijlder pakte deze gelukkig en daardoor bleef de stand gelijk (25-25). Door mooi samenspel in de aanval van de Heemskerksen, kwamen de ruimtes op de hoek te liggen en deze wisten o.a. Livvia Adrichem en Ilse Groot de kans te benutten (26-25, 26-27, 28-28). Met nog minder dan een minuut op de klok was de stand 29-29. DSS was in balbezit en kon dus de winst naar zich toetrekken. Britt van Elsacker zag het gat tussen 1 en 2, maar deze werd niet goed verdedigd door de dames uit Breezand. Hierdoor kreeg DSS een penalty. Helaas werd deze net aan gemist (paal) en was de stand nog steeds gelijk. ZAP had nog tijd om een aanval op te zetten en hun hoek vrij te spelen. Dit kregen zij ook voor elkaar, maar gelukkig stopte Indy Bangma haar schotpoging. Hierna klonk het fluitsignaal en stond er na 60 minuten spelen een stand van 29-29 op het scorebord.

DSS heeft gevochten als één team het publiek stond er achter tot in de laatste minuut; wat een sfeer! Volgende week wordt er uit gespeeld bij ZVBB. De dames vertrekken met de bus daar heen en er zullen ook supporters mee reizen. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar in de bus. Opgeven kan door een bericht te sturen via Facebook of Instagram.

Doelpunten: Kim de Ruyter (10), Britt van Elsacker (5), Ilse Groot (4), Mel Schellevis (4), Roos van Hensbergen (3), Livvia Adrichem (1), Demi Bleeker (1) en Hiske van der Weide (1).