WIJHE - Afgelopen zaterdag stapten de meiden en staf van DSS in de auto richting Wijhe, om daar hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen te spelen. De competitie werd afgetrapt tegen de promovendus uit de tweede divisie, namelijk Wijhe ‘92.

DSS begon niet scherp aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten keken zij tegen een achterstand van 9-1 aan. Door veel individuele fouten aan de zijde van DSS, werd de tegenstander in de kaart gespeeld en liep Wijhe ‘92 steeds verder uit. Aan het einde van de eerste helft werd er meer tegen zichzelf gespeeld dan tegen de tegenstander en was de stand al snel 16-6. Daarentegen waren er ook een aantal mooie verdedigende acties van o.a. Roos van Hensbergen en Demi Bleeker. DSS ging in de rust de kleedkamer in met een stand van 23-11.

In de tweede helft was het doel om het eigen spel te spelen. In de dekking werd er harder gewerkt en in de aanval werden er meer 100% kansen gezocht. Na 45 minuten spelen was de stand 38-15. In de laatste 10 minuten verslapte DSS en werd het spel slordig. Daar profiteerde Wijhe ‘92 goed van door alle open kansen te benutten (voornamelijk break-outs). Een licht puntje binnen het team was Livvia Adrichem, die hard stond te bikkelen, in de dekking en aanvallend mooie kansen creëerde. De wedstrijd eindigde met een stand van 50-21.

Volgende week speelt DSS DS1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 19.30 tegen Kwiek DS2 in Sporthal de Waterakkers. Vorig seizoen eindigen beide wedstrijden in een gelijkspel. Het belooft op papier dus een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten: Kim de Ruyter (8), Yvett van Dijk (3), Roos van Hensbergen (3), Ilse Groot (2), Daphne Neeft (1), Demi Bleeker (1), Livvia Adrichem (1), Mel Schellevis (1) en Semmy le Noble (1)