CASTRICUM/HEEMSKERK - In de herfstvakantie organiseert Team Sportservice Kennemerland twee gratis vakantieactiviteiten voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs uit de gemeente Castricum en Heemskerk. Beide gemeenten vinden bewegen en een gezonde jeugd erg belangrijk en stimuleren daarom de sportieve activiteiten. Deze vakantie kan er meegedaan worden aan een mega sportcarrousel en een mega sportinstuif. Aanmelden voor één of beide activiteiten kan op www.noordhollandactief.nl.


Op dinsdag 24 oktober wordt de mega sportinstuif in sporthal de Waterakkers georganiseerd. Er is een stormbaan en er zijn diverse gymactiviteiten, zoals trampolinespringen, touwzwaaien, badminton, boogschieten, voetbal en trefbal. Basketbalvereniging Mapleleaves is er ook en geeft een basketbalclinic. Alle deelnemers kunnen op eigen gelegenheid na afloop met korting zwemmen in zwembad de Waterakkers. Het 2e kaartje is gratis en deze korting is geldig op 24 oktober van 12.00-18.00 uur. Er ligt een springkussen in het water.

Op donderdag 26 oktober vindt de mega sportcarrousel plaats in Sportcentrum de Bloemen in Castricum. Het is een carrousel van drie sporten en vrijspelen in de gymzaal onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Team Sportservice. Denk bij vrijspelen aan de saltostoel, Nerfguns, touwzwaaien, jongleren en boogschieten. De drie sporten worden aangeboden door Aikido Casa, Mixed Hockey Club Castricum en CrossFit Castricum. Zij laten de deelnemers op een speelse manier kennismaken met hun sport.

Ervaring leert dat er veel animo is voor de mega sportochtenden, dus wees op tijd met inschrijven. Inschrijven kan uitsluitend via de website Noordhollandactief.nl. De activiteiten zijn te vinden door de filter Evenementen te selecteren. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een email sturen naar kennemerland@teamsportservice.nl.