HEEMSKERK - Op maandagochtend 13 en dinsdagochtend 14 juni werden in sportcentrum de Waterakkers weer de jaarlijkse Sport- en Speldagen gehouden voor leerlingen van de groepen 6 en 7 van alle Heemskerkse basisscholen.

Dit jaar waren er ongeveer 800 deelnemers van 10 Heemskerkse bassischolen aanwezig. In de twee sporthalen konden de kinderen deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten zoals bv., badminton, estafette, acrogym, raak en haal voetbal en de stormbaan die buiten opgesteld stond. Ook in het zwembad waren weer verschillende leuke spellen uitgezet. Met hun groep gingen de kinderen daar o.a. langs de onderdelen watervolleybal, estafette en de glijbaanrace. Ook de loopmat ontbrak natuurlijk niet. Tijdens de pauze werden er appels en bananen uitgedeeld aan alle kinderen en begeleiders, gesponsord door de Albert Heijn rijksstraatweg.

Vanwege het warme weer werd er goed gebruik gemaakt van het watertappunt in de sporthallen. De sport- en speldagen 2022 waren ook dit jaar weer een groot succes mede door de leerkrachten en vrijwilligers van de scholen die beide dagen goed teamwork hebben laten zien. Team Sportservice Kennemerland die in opdracht van de gemeente Heemskerk de sport en speldagen heeft georganiseerd wil de vrijwilligers, IJmond EHBO, de Waterakkers en alle enthousiaste leerlingen bedanken voor de leuke en sportieve dagen.