HEEMSKERK - Na een paar flinke verliespartijen op rij, wilden de Heemskerkse handbaldames van DSS de knop omzetten en zorgen voor een mooie wedstrijd met plezier.

DSS startte de wedstrijd, tegen Quintus 2 uit Kwintsheul, goed. Er was een actieve en soms vrij offensieve dekking waardoor een aantal keer de bal veroverd kon worden en Britt van Elsacker kon scoren met een snelle break-out. Ook werden cirkelspeelster Murron Ris en hoekspeelster Ilse Groot door mooi samenspel vrij gespeeld waardoor de stand na ongeveer 20 minuten spelen 12-5 was. Vervolgens ging het team uit Den Haag iets defensiever verdedigen waardoor de thuisploeg lastiger tot scoren kwam. Quintus wist daarentegen wél het net te vinden en daardoor was de stand bij rust 13-10.

Na de rust kreeg DSS het zwaarder en een aantal slordige aanvallende fouten leidden ertoe dat Quintus bij 17-17 voor het eerst op gelijke hoogte kwam met de Heemskerksen. Sterker nog, met nog één minuut op de klok kwamen de Zuid-Hollanders zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met 18-19. DSS wist vervolgens in de dekking de bal te veroveren en Britt van Elsacker kwam vanuit de break-out oog in oog te staan met de keeper. Zij wist haar zenuwen de baas te blijven en schoot de bal in het doel, 19-19. Quintus kreeg nog een kans om de laatste aanval op te zetten, maar wist deze niet af te maken. Daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

DSS staat momenteel 12e in de ranglijst en speelt volgende week tegen Hercules in Den Haag om 19.00 uur.

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Ilse Groot (4), Murron Ris (3), Mel Schellevis (1), Maxime Sinnige (1), Yvett van Dijk (1), Roos Bleijendaal (1) en Sandra van Dijk (1).