ROTTERDAM - Op zaterdag 18 maart kwamen de junioren en senioren van TOSS in actie op de halve finale voor het bondskampioenschap in de tweede divisie. De wedstrijd vond plaats in de topsporthal in Rotterdam.

Junior Lilly van Rems starte als eerste van de TOSS turnsters. Met wat gezonde zenuwen startte zij haar wedstrijd. Een goede vloeroefening met veel verbetering op de gymnastische sprongen leverde haar de hoogste score op vloer voor dit seizoen op. Een mooie start! Bij sprong ging het helaas niet zoals gehoopt. Bij de wedstrijdsprong kwam ze op handen en voeten neer, waarna de jury haar geen punten toekende. Hierdoor was doorstroming naar de finale helaas niet meer haalbaar. Brug en balk moesten toen nog, wat na zo'n teleurstelling heel lastig is. Toch herpakte Lilly zich goed en turnde op brug zelfs de vijfde score van de wedstrijd. Als laatste moest de balk nog. Het eerste deel ging hier heel goed, super strak en mooie verbindingen. Helaas kon ze met de afsprong niet blijven staan. Lilly heeft deze wedstrijd echt gestreden en verdient een applaus voor het herpakken van zichzelf na zo'n teleurstelling. Op naar volgend seizoen.

In de avond waren de senioren aan de beurt. Seline Zwanikken, die al het hele seizoen kampt met blessures, turnde alleen op de balk. Hier probeerde zij zich te plaatsen voor de toestelfinale tijdens het NK. Helaas waardeerde de jury een element af, waardoor ze lager scoorde en zich hierdoor niet heeft kunnen plaatsen. Marijn Snijders en Irma Warns begonnen op het onderdeel brug. Hier wat kleine twijfels en foutjes. Toch haalde Irma een vierde plaats. Emily Six opende op sprong met een prima tsukahara, wat haar een 11,7 opleverde. Hierna meteen naar brug waar ook zij wat liet liggen. Op balk moest Marijn helaas een val incasseren, waar Irma vandaag juist een van haar beste oefeningen turnde. Vervolgens het onderdeel vloer, waar zowel Irma als Marijn een mooie vloeroefening lieten zien. Irma haalde hier het hoogste cijfer, wat haar direct een toestelfinale vloer opleverde tijdens het aankomende NK. Emily turnde ondertussen nog balk en vloer en liet hier keurige oefeningen zien. Marijn en Irma sloten hun wedstrijd af op sprong waar beide dames een mooie tsukahara lieten zien. Marijn en Emily hadden helaas niet genoeg punten bij elkaar geturnd om zich te plaatsen voor het NK. Ze hebben dit seizoen wel een goede progressie laten zien. Irma mocht naar het podium, zij had de derde plaats behaald. Tevens heeft zij zich hiermee geplaatst voor het NK allround op 22 en 23 april in Alkmaar.

Op zondag 19 maart turnden de meisjes van de onderbouw, geboortejaar 2014 en later, ook een wedstrijd in hun eigen hal van TOSS aan de Louis Couperusstraat. Dit was weer een zogenaamd meetmoment waarbij de meiden kunnen laten zien wat ze allemaal al bereikt hebben zonder dat er een wedstrijddruk op ligt. Ze deden dit samen met de onderbouw turnsters van SSS Beverwijk en de turnsters van Unitas Uitgeest. Alle meiden hebben mooie oefeningen en progressie laten zien! Iedereen werd aan het einde van de wedstrijd beloond met een medaille en een scorekaart.