SPAKENBURG - In de Tweede Divisie is de nummer vier, Koninklijke HFC, onderuit gegaan bij het laag geklasseerde Spakenburg. Spits Floris van der Linden deed zijn vorige club pijn door twee treffers voor zijn rekening te nemen.

Met die twee doelpunten werd de lange aanvaller gelijk matchwinnaar aangezien het duel in 2-0 eindigde. Van der Linden liet keeper Michaelis voor het eerst vissen in de 25e minuut toen hij raak mikte uit een voorzet van Vince Gino Dekker. Keeper Menno Heus van de thuisploeg had daarvoor onder meer Yüksel en Vlak van het scoren weten af te houden.

Na de rust bracht trainer Gerjan Tamerus van HFC de beide aanvallers Sietse Brandsma en Franklin Lewis die op de bank waren begonnen. Desondanks hadden de "Blauwen" het duel goed onder controle en zij wisten een kwartier voor tijd het duel te beslissen dankzij opnieuw Dekker als aangever en Van der Linden als afmaker: 2-0.