HEEMSKERK - Op woensdag 12 april werden de finales gespeeld van het Heemskerkse schoolvoetbaltoernooi 2023. Het toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda (in opdracht van de gemeente Heemskerk gecoördineerd door Team Sportservice Kennemerland) De organisatie was in handen van ADO’20 en ODIN’59. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers en de aanwezigheid van IJmond EHBO kan de organisatie terugkijken op een prima verlopen toernooi. In totaal deden er dit jaar een record aantal van 32 teams van 11 basisscholen in Heemskerk mee.


Alle voorrondes werden dit jaar op woensdag 5 april gespeeld op de velden van ODIN’59. Het was prachtig weer en er werd er lekker en sportief gespeeld. Er waren vele toeschouwers aanwezig om de scholenteams aan te moedigen. Tussen de wedstrijden door werden de voorrondes van de penaltybokaal gehouden voor de jongens en de meisjes.

Woensdag 12 april werden de finalewedstrijden op de velden van ADO’20 gespeeld. Er werd lekker fanatiek gevoetbald en het weer was wederom prima. Ook vele supporters hebben de weg naar de voetbalvelden weer gevonden om de teams aan te moedigen. Aan het begin van de middag werden alle kruisfinales gespeeld, die bepaalde wie de finales mochten spelen.

In de finale bij de jongens teams werd de strijd tussen de Anne Frank en de Bareel met 3-2 gewonnen door de Anne Frank, bij de meisjes was de Leonardus de sterkste.

De prijsuitreiking werd gedaan door de Burgemeester van Heemskerk die naast de kampioensbekers ook de penaltybokaal aan Nicky van Vliet van de Kariboe en Mika Bouwknegt van KC de Eigenwijze uitreikte. De Fair Play bokaal ging dit jaar naar het gemengde team van het Rinket.

Op woensdag 19 april spelen de kampioenen van de eerste teams, in dit geval de meisjes van de Leonardus om 19.00 uur en de jongens van de Anne Frank om 20.00 uur, tegen de kampioenen van Castricum om het regionale kampioenschap op het complex van ODIN’59 in Heemskerk. Natuurlijk hopen de beide kampioensteams van Heemskerk dat er veel toeschouwers komen om hen aan te moedigen. We wensen de Heemskerkse teams veel succes!