HEEMSKERK - Op woensdag 13 april werden de finales gespeeld van het Heemskerkse schoolvoetbaltoernooi 2022. Het toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda (in opdracht van de gemeente heemskerk gecoördineerd door Sportservice Kennemerland) De organisatie was in handen van ADO’20 en ODIN’59. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers en de aanwezigheid van IJmond EHBO kan de organisatie terugkijken op een prima verlopen toernooi. In totaal deden er dit jaar 23 teams van 11 basisscholen in Heemskerk mee.

Alle voorrondes werden dit jaar op woensdag 6 april gespeeld op de velden van ADO’20. Ondanks de buien en de wind werd er lekker en sportief gespeeld. Er waren nog vele toeschouwers aanwezig om de scholenteams aan te moedigen. Tussen de wedstrijden door werden de voorrondes van de penaltybokaal gehouden voor de jongens en de meisjes.

Woensdag 13 april werden de finalewedstrijden op de velden van ODIN’59 gespeeld. Er werd lekker fanatiek gevoetbald en het weer was prima. Ook vele supporters hebben de weg naar de voetbalvelden weer gevonden om de teams aan te moedigen. Aan het begin van de middag werden alle kruisfinales gespeeld, die bepaalde wie de finales mochten spelen.

In de finale bij de jongens teams werd de strijd tussen de Leonardus en de Bareel met 4-2 gewonnen door de Bareel, bij de meisjes was de Zevenhoeven de sterkste.
Naast de kampioensbekers werden bij de prijsuitreiking ook de penaltybokaal aan Ela Bektes van de Vlinder en Koen Korsmit van de Lunetten uitgereikt. De Fair Play bokaal ging dit jaar naar het gemengde team van de Lunetten.

Op donderdag 12 mei spelen de kampioenen van de eerste teams, in dit geval de meisjes van de Zevenhoeven en de jongens van de Bareel, tegen de kampioenen van Castricum om het regionale kampioenschap op het complex van VV Castricum in Castricum. Natuurlijk hopen de beide kampioensteams van Heemskerk dat er veel toeschouwers komen om hen aan te moedigen. We wensen de Heemskerkse teams veel succes!