HEEMSKERK - Op 28 december is het jaarlijkse scholen basketbaltoernooi gehouden. Het was een drukte van belang in sporthal de Waterakkers te Heemskerk. Het toernooi wat onderdeel is van de schoolsportagenda (gesubsidieerd door de gemeente Heemskerk en gecoördineerd door Team Sportservice Kennemerland) werd zoals elk jaar georganiseerd door Basketbalvereniging de Mapleleaves. De Heemskerkse basisscholen gingen de spannende strijd aan met elkaar om de felbegeerde beker te winnen. Dit jaar is er ook gekeken naar het meest sportieve team per poule. Deze teams kregen de sportiviteitsprijs uitgereikt. In de ochtend speelden de leerlingen uit de groepen 5 en 6. De uitslag was als volgt:

Sportiviteitsprijs: De Zevenhoeven 1
Vierde prijs: Leonardus 2
Derde prijs: Anne Frank 1
Tweede prijs: De Bareel
Eerste prijs: Het Rinket

's middags speelden de poules voor de groepen 7 en 8. Ook hier spannende en leuke wedstrijden wat resulteerde in de volgende uitslag:


Sportiviteitsprijs: Het Rinket 3
Vierde prijs: De Bareel
Derde prijs: Anne Frank 1
Tweede prijs: Anne Frank 3
Eerste prijs De Lunetten

Mede door de hulp van zeer veel vrijwilligers van Basketbalvereniging de Mapleleaves is het toernooi weer gezellig en goed verlopen. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO die ook weer klaar stonden voor de kinderen. Wethouder Aad Schoorl is zowel in de ochtend als eind van de middag aanwezig geweest voor het uitreiken van de prijzen.