CASTRICUM/HEEMSKERK - Iedere schoolvakantie biedt Team Sportservice Kennemerland gratis sport en spel aan. De activiteiten zijn voor de jeugd uit de gemeente Heemskerk en Castricum. Onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs en buurtsportcoaches uit beide gemeentes deden 315 enthousiaste kinderen mee aan maar liefst 14 activteiten.

Zowel in de gemeente Castricum als Heemskerk was er veel animo voor de gratis vakantieactiviteiten. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan bootcamp en atletiek, tennis en handbal, nerfbattle en atletiek, voetbal en trefbal en levend stratego. De activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de inzet van diverse verenigingen. Tennisvereniging Assumburg gaf een leuke tennisles, Scouting Limmen zorgde voor een spannend smokkelspel en vier rugbyspeelsters van CasRC verzorgden een pittige rugbytraining. FC Castricum stelde kosteloos haar sportvelden ter beschikking.

Nieuw in de voorjaarsvakantie waren de sportieve speurtochten die Team Sportservice Kennemerland heeft uitgezet in Castricum, Akersloot, Limmen en Heemskerk. De tochten zijn inmiddels door ruim 100 gezinnen gespeeld en zijn nog tot en met 31 maart beschikbaar in de speciale app Seppo. Er wordt nu al nagedacht over nieuwe tochten voor de volgende vakantie. Op de website www.teamsportservice.nl/kennemerland is alle informatie over de speurtochten en het gebruik van de app terug te lezen.

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland moet hun website goed in de gaten houden. Medio april wordt hier het programma van de meivakantie gepubliceerd.