VEENENDAAL - Koninklijke HFC heeft de kans laten liggen om het voetbaljaar 2019 af te sluiten als winterkampioen van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus ging zaterdag met 2-0 onderuit bij GVVV. Beide doelpunten kwamen op naam van de bijna 40-jarige Berry Powel.

De routinier speelde ook in de openingsfase al een belangrijke rol toen hij de bal ongelukkig op zijn arm kreeg bij het mee verdedigen. Joël Donald wist het vervroegde kerstcadeau vanaf elf meter niet uit te pakken en zag keeper Jansen redden. Powel deed vervolgens aan de andere kant van het veld waar hij goed in was door binnen vijf minuten tweemaal te scoren. Na een mooie kapbeweging liet hij keeper Boks met een hard schot kansloos en drie minuten later was de spits opnieuw trefzeker na voorbereidend werk van Robin Mulder.

In de tweede helft gaven de Haarlemmers vervolgens nimmer de indruk nog te geloven in de ommekeer. Onder herfstachtige omstandigheden stelde de Tamerus-equipe teleur en een doelpunt voor de Veenendaalse ploeg leek zelfs dichterbij dan voor de gasten. In de stand die reeds bij rust was bereikt kwam echter geen verandering meer.

GVVV - Koninklijke HFC 2-0 (2-0)