HEERHUGOWAARD - De zaterdagploeg van RKVV DEM heeft zich goed hersteld van de thuisnederlaag een week eerder tegen FC Castricum. Op bezoek bij Reiger Boys zat de ploeg na een ruim half uur al op rozen om uiteindelijk met 1-3 te zegevieren.

In Heerhugowaard profiteerde DEM optimaal van persoonlijke fouten in de Heerhugowaardse defensie. Roel Pitstra opende al na zeven minuten de score en deze werd halverwege de eerste helft verdubbeld door Rik Stals. Nog voor de rust maakte Pitstra zijn tweede van de middag en kon de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld worden. In de uiterste slotfase deed Pawirosemito namens de thuisploeg nog iets terug: 1-3.

Door de overwinning staan de zaterdagvoetballers van DEM met tien punten uit vijf duels keurig in de subtop. Komende zaterdag 2 november spelen zij thuis een streekderby tegen ADO '20 (15.00 uur).

Foto's: DP Sportfotografie