BEVERWIJK - Voetbalvereniging R.K.V.V. DEM in Beverwijk is vanaf 1 oktober 2021 rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt DEM, in samenwerking met de Gemeente Beverwijk en de andere verenigingen van het sportpark Adrichem, aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil DEM kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij R.K.V.V. DEM?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt DEM rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Bestuurslid Marco Flapper: "We vinden het erg belangrijk dat we als vereniging een gezonde omgeving bieden voor onze jeugdleden. Roken hoort daar zeker niet bij.". Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'.

Rookvrije Generatie
De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.