BEVERWIJK - We hebben er allemaal mee te maken, bij het boodschappen doen, uitgaan (of niet uitgaan op dit moment) en bij het sporten… Iedere dag ondervinden we, zeker met de aangescherpte maatregelen, de impact van Corona.

Ook sport-onderneemster Jolanda de Jong van Body Skills in Beverwijk ondervond hoe het was om maanden verplicht gesloten te zijn.
“Dat hoop ik niet nog eens mee te moeten maken. Ik kan me voorstellen hoe de moed bij de horeca op dit moment in de schoenen zakt. Want je kunt er altijd het beste van maken, maar verplicht ineens moeten stoppen met waar je passie ligt is voor niemand een feestje.”

Nadat ze weer open kon was er gelukkig al snel veel animo om te sporten. Body Skills heeft daarbij het geluk dat het een flink vloeroppervlak heeft en compacte lesgroepen.
Dat maakt het mogelijk om de 1,5 meter afstand goed te handhaven. Daardoor was het in Corona-tijd toch mogelijk een bijzondere workshop te organiseren.

Op 17 oktober gaf tweevoudig wereldkampioene Paalsport Dineke Minten een all-levels workshop Handstand-Madness bij Body Skills.
Dineke werd in 2019 in Canada wereldkampioene bij de IPSF World Championships in de categorie Ultra Pole waarin ze in 2018 ook in Spanje de wereldtitel al pakte.

Dineke coacht haar eigen NK-team waarin naast Jolanda zelf en de 13 jarige Sara van Body Skills o.a. ook Lieve Warmoeskerken zit die in de halve finale van Holland’s got Talent te zien is a.s. zaterdag, 24 oktober.

Jolanda is blij dat ze in deze pittige tijden kan laten zien dat er toch ook nog veel plezier te beleven is. Ik hoor veel mensen over wat allemaal níet meer mag.. Logisch ook, want er zijn veel beperkingen en die voelen we allemaal. Maar juist daarom denk ik dat het belangrijk is om te blijven benadrukken wat er aan leuke dingen nog wél mogelijk is, zoals sport. Zoek de fun-factor op !

De all-levels workshop Handstand-Madness was een succes en dat maakt dat Jolanda aan het begin van 2021 gaat kijken of ze weer een aantal inspirerende sportworkshops met wereldkampioene Dineke kan organiseren.

Maar zo lang hoeft er niet gewacht te worden want in november staat er o.a. alweer een Twerk-workshop gepland van specialiste Josephine Levana uit Tilburg.
Weer iets helemaal anders want ook afwisseling maakt het leuk…