HEEMSKERK - Zaterdag 19 januari speelde DSS thuis tegen de hekkensluiter van de Eerste Divisie, Gemini uit Zoetermeer. Eerder dit seizoen werd van Gemini gewonnen, dat was echter een zeer stroeve wedstrijd waarin DSS pas in de laatste tien minuten afstand kon nemen van de tegenstander qua stand.

Zaterdag jl. verliep de wedstrijd anders. DSS begon overtuigend in de dekking en wist aanvallend met mooie acties te scoren. Mede door snelle breaks van Britt van Elsacker en goede stops van keepster Monique de Vijlder wist DSS al snel een mooie voorsprong op te bouwen van 5-1. Deze voorsprong werd stukje bij stukje uitgebreid. Er waren prachtige aanvallen waar het spelplezier van afspatte. Er werd gerust met een stand van 12-5.

Na de rust wilde DSS het goede spel graag vasthouden en dat lukte mede door de fanatieke dekking van de Heemskerkse ploeg. Het gevolg was dat Gemini veel moeite had om te scoren, terwijl DSS wel het net wist te vinden. Bij 19-9 was de stand voor het eerst tien punten verschil. In de laatste minuten wist Gemini nog te scoren, maar toen was de zege eigenlijk al binnen voor de thuisspelende damesploeg. De eindstand was 24-13.

Volgende week speelt DSS tegen Kwiek in Raalte om 19.30 uur. Kwiek staat momenteel derde in de competitie. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg ging eerder dit seizoen met 20-29 verloren.