HEEMSKERK - Zaterdag 12 februari speelde DSS haar eerste thuiswedstrijd, na hervatting van de competitie. Eerder dit seizoen werd met grote cijfers van MHV '81 uit Mill verloren (35-28).

De ploeg van trainer/coach Zoran Jovanovic wilde zich revancheren in deze thuiswedstrijd. Maar de speelsters startten slap en straalden weinig passie en energie uit. MHV'81 maakte hier gelukkig niet optimaal gebruik van, waardoor DSS steeds op enkele punten achterstand bleef (4-5, 6-8). Kim de Ruyter was in deze fase van de wedstrijd goed voor 5 doelpunten. De laatste 10 minuten van de eerste helft ging DSS beter verdedigen en aanvallend de ruimtes meer benutten. Zo werd er een aantal keer van afstand geschoten door, de van een blessure teruggekeerde Angelique de Groot en vanaf de cirkelpositie door Natasja de Vries. Bij rust had DSS een kleine voorsprong van drie punten (13-10).

De Heemskerkse dames begonnen de tweede helft zeer overtuigend. Ondanks 2 keer 2 minuten tijdstraf, wisten zij hun voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. (16-12 en 19-13). Dat kwam mede door een goede keeperspartij van Monique de Vijlder. De ballen die zij stopte, gaven het team vertrouwen. Aanvalend waren veel verschillende speelsters belangrijk bij het maken van doelpunten. Zo ook cirkelspeelster Roos van Hensbergen. Na 60 minuten spelen stond er een stand van 32-23 op het scorebord en kon DSS genieten van een welverdiende zege.

Zaterdag 5 maart speelt DSS om 20:40 uur in Den Haag tegen Hercules; de hekkensluiter van de Eerste Divisie. DSS hoopt daar de positieve lijn van winstpartijen voort te kunnen zetten. Zaterdag 12 maart is om 19:30 uur de volgende thuiswedstrijd tegen SEW dames 2 in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Angelique de Groot (11), Kim de Ruyter (7), Natasja de Vries (4), Yvett van Dijk (3), Roos van Hensbergen (3), Ilse Groot (2), Britt van Elsacker (1) en Semmy Le Noble (1).