HAARLEM - In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC zondag een nipte overwinning behaald op Jong Sparta. Een benutte strafschop van Peet van der Slot in de vijfde minuut bleek voldoende voor de zege. De Haarlemmers speelden bijna de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Noordmans en het was met name aan oudgediende Gerard van Rossum (42) te danken dat men de zege over de streep wist te trekken.

Van Rossum verving op doel de geblesseerde Tim Boks en deed dat met verve. Koninklijke HFC, eveneens zonder de geschorste Wessel Boer, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Jacob Noordmans werd gevloerd en Van der Slot weer eens koelbloedig bleek vanaf elf meter. Hierna gaat de wedstrijd wat op en neer zonder grote kansen tot dat Van Soest na een half uur op de lat kopt. Twee minuten later moet Van Rossum zich vervolgens strekken om een afstandsschot te keren, waardoor men met 1-0 gaat rusten.

De tweede helft is nauwelijks vijf minuten oud als Noordmans zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ziet en HFC met tien man verder moet. De Haarlemmers houden echter stand en dan met name door Van Rossum die in de slotfase van de wedstrijd nog twee puike reddingen heeft.

In de strijd om de derde plaats wacht er komende zaterdag weer een belangrijke wedstrijd als de ploeg van trainer Gerjan Tamerus op bezoek gaat bij HHC in Hardenberg.