KWINTSHEUL - Na het verlies van afgelopen donderdag tegen PSV (26-36), mocht DSS op zondag 20 maart spelen tegen Quintus 2 in Kwintsheul.

De ploeg uit Heemskerk speelde de eerste 20 minuten van de wedstrijd goed. Aanvallend werden mooie concepten gespeeld die resulteerde in doelpunten. In de dekking werd goed aangepakt en de passes Quintus werden onder druk gezet. Na deze 20 minuten viel Kim de Ruyter zeer ongelukkig over een mat bij de wisselbank van de tegenpartij waardoor zij niet meer in actie kon komen. Het leek of DSS daardoor het spoor een beetje bijster was, want in de dekking konden ze geen weerstand bieden aan de afstandsschoten en aanvallend werden kansen niet meer goed afgerond. Bij rust was de stand 18-15.

In de tweede helft maakte DSS veel passfouten. De bal kwam daardoor meermaals in de handen van de tegenpartij en dat werd hard afgestraft met snelle break-outs tegen. De thuisploeg nam daarmee afstand van de Heemskerksen met als gevolg een stand van 37-24 na 60 minuten spelen.

DSS moet zichzelf snel weer zien op te laden, want donderdag 24 maart spelen de dames van DSS tegen Aalsmeer. Deze ploeg staat momenteel één na onderste in de competitie, maar is bezig aan een goede reeks wedstrijden. DSS zal alle zeilen bij moeten zetten om een mooi resultaat te halen en de punten mee te nemen naar Heemskerk.

De eerst volgende thuiswedstrijd is zaterdag 2 april om 20.00 uur tegen de Tukkers.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (6), Yvett van Dijk (6), Angelique de Groot (5), Kim de Ruyter (2), Semmy Le Noble (2), Britt van Elsacker (2) en Daphne Neeft (1).