HEEMSKERK - Op zaterdag 17 december vonden in de turnhal aan de Louis Couperusstraat de FUNdamentals plaats. Dit concept werd vorig seizoen geïntroduceerd en is een wedstrijdvorm voor de jongste turnsters (6 t/m 9 jaar). Het doel van deze wedstrijdvorm is dat de turnsters zonder een hoge prestatiedruk kunnen tonen welke basisvaardigheden ze al ontwikkeld hebben.

Deze evenementen heten dan ook geen wedstrijden, maar meetmomenten. De turnsters laten op alle onderdelen (vloer, sprong, trampoline balk en brug) verschillende elementen zien. Vooraf kiezen trainers en turnsters welke moeilijkheidsgraad ze gaan uitvoeren (oplopend van 1 tot 7) en op dat niveau worden ze dan beoordeeld hoe de elementen worden uitgevoerd. Hiervoor worden ze beloond met stickers in de kleur oranje, brons, zilver of goud. Voor de uitvoering hebben ze niet slechts één kans zoals in de normale wedstrijden, maar mogen ze meerdere pogingen doen om hun oefening te laten zien zolang er tijd is in de ronde. De prestaties worden niet onderling vergeleken dus er komt geen ranglijst, het is juist de bedoeling dat je op je eigen niveau kan laten zien wat je vorderingen zijn.

Afgelopen zaterdag mochten de jongste turnsters van TOSS dus aan iedereen laten zien hoe ver ze al zijn gekomen. Het was een supergezellige middag met veel stralende meiden die zich van hun beste kant lieten zien. Namens de nationaal selectie geboortejaar 2014 mochten Chiara van Cadsand, Anaïs van Raaij, Noemi Rettob, Fajah Soffner en Mirthe Zondervan aantreden. Namens de district selectie geboortejaar 2014 waren dit Julia van der Werff en Nadieh Welboren. De allerjongste turnsters van geboortejaar 2015 en later waren Lexie Homborg, Suus Hoogeland, Chloe Lee, Feline Oerlemans, Tara van Roermund, Nora Roling en Julia de Ruijter. Al met al hebben de meiden mooie dingen laten zien en is TOSS blij met deze groep aanstormende talenten!

Lijkt het jou nou ook superleuk om te turnen? Kijk eens op www.tossheemskerk.nl naar alle lessen recreatief turnen die TOSS aanbiedt. Of turn je al en wil je kijken of je ook mee zou kunnen doen met de selectie, houd dan de site in de gaten voor de volgende selectietestdag!