RAALTE - Op zondagochtend vertrokken de dames van DSS naar het verre Raalte. Om 14.00 uur speelden ze daar tegen de reserves van Kwiek.


In de beginfase ontbrak de scherpte. Door veel technische fouten had DSS moeite met scoren. Gelukkig stonden de Heemskerkse dames hard te bikkelen en kwamen de dames van Kwiek er niet makkelijk doorheen. Hierdoor bleef de stand dicht bij elkaar in het eerste kwartier (8-5, 9-6). De dames uit Raalte begonnen het gaspedaal in te trappen. Hierdoor wisten zij uit te lopen en had DSS nog moeite met scoren (13-8, 16-10). Toch wisten de Heemskerksen weer in te lopen, d.m.v. snelheid in de aanval, en werd de kleedkamer in de rust opgezocht met een stand van 21-15.

De 2e helft begon ook niet scherp. In de dekking werd er wederom hard gewerkt, maar was er ook geen geluk. Een aantal doelpunten viel, doordat het blok de bal nog aanraakte en deze bal van richting veranderde. Ook aanvallend was er niet veel geluk. Door ballen op de paal of mooie reddingen van de keeper, kon DSS niet inlopen (26-18, 29-20). Toch werden er ook nog mooie acties gemaakt door o.a. Britt van Elsacker en Natasja de Vries. Dit mocht de stand helaas niet meer rechttrekken. Met 7 tegen 6 konden zij nog wel de gaten door de dekking van Kwiek vinden. Ook wist Indy Bangma het lege doel van de dames uit Raalte wist te vinden. Daarnaast maakte Janna Langeveld haar rentree na bijna een jaar blessure. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een stand van 40-30.

Volgende week speelt dames 1 tegen VZV dames 2 om 19.30 in Sporthal de Waterakkers. "Zien we jullie volgende week?"

Doelpunten: Hiske van der Weide (7), Natasja de Vries (6), Yvett van Dijk (4), Roos van Hensbergen (4), Britt van Elsacker (3), Kim de Ruyter (3), Indy Bangma, Demi Bleeker (1), Semmy le Noble (1) en Mel Schellevis (1).