BARENDRECHT - ODIN '59 heeft een waar huzarenstukje uitgehaald door binnen een seizoen terug te keren in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Richard Plug wist zaterdag ook het tweede nacompetitieduel te winnen van VV Smitshoek: 2-3. De Heemskerkse ploeg droeg de zege op aan Frans van der Slikke, de materiaalman en vertouwensperoon die begin dit jaar overleed.


Het overlijden van de clubman was een dieptepunt in een toch al bizar seizoen. Trainer Plug zag na de degradatie van vorig seizoen nog eens een flink aantal basisspelers vertrekken, maar verbaasde met zijn uitgedunde equipe door direct de eerste periodetitel in de Vierde Divisie te veroveren. Daarna volgde een veel mindere reeks en na 30 competitiewedstrijden eindigden de geel-blauwen op een achtste plaats. Op het moment dat de ploeg er moest staan, stond men er ook want nadat in de nacompetitie eerst Swift tweemaal werd geklopt (0-4 en 3-2) werd ook VV Smitshoek aan de zegekar gebonden. Na de 3-1 zege op Assumburg van afgelopen dinsdag werd de wedstrijd van zaterdag echter nog spannender dan gedacht.

Dit kwam omdat ODIN '59 al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam middels een eigen doelpunt en verdediger Mart Willemse na een half uur tegen een onterechte rode kaart opliep. Ondertussen had Taye Lee, die eerder al de lat had geraakt, wel voor de gelijkmaker gezorgd. Met tien tegen elf hadden de Heemskerkers het lastig en toen Kleijn de 2-1 maakte lag er nog een zwaar half uur in het verschiet. Niels Jager kon echter op aangeven van invaller Mounir Mounji de 2-2 laten aantekenen. Met kansen over en weer volgde een razend spannende slotfase waarin ODIN een aantal malen door het oog van de naald kroop, maar Sven Deen ook twee opgelegde kansen miste. De aanvaller maakte het echter goed door vlak voor tijd een strafschop te benutten waarna het Heemskerkse feestje kon losbarsten en trainer Plug terecht glom van trots op zijn ploeg.