HEEMSKERK - ODIN '59 kent vooralsnog een prima start van de Vierde Divisie. Een week na de 2-4 uitzege op Smitshoek wist de ploeg van trainer Richard Plug ook zijn eerste thuiswedstrijd te winnen. Jodan Boys uit Gouda werd met 3-2 verslagen.


Het werd een aantrekkelijke wedstrijd op Sportpark Assumburg die al flitsend begon. De gasten namen na vijf minuten al een voorsprong toen verdediger Dustin Meinders onder een lange bal doorging en Rick Wils vervolgens keeper Meendering kansloos liet. De thuisploeg was snel wakker en maakte binnen twee minuten gelijk door een geplaatste kopbal van Sven Deen uit een voorzet van Niels Jager. Tien minuten voor rust volgde de Heemskerkse voorsprong met dank aan verdediger Michel verkaik die ongelukkig zijn eigen keeper Brand passeerde.

Na de rust had ODIN '59 het lastig tegen de gasten uit Gouda die fel uit de kleedkamer kwamen en na twintig minuten na een intikker van opnieuw Wils op gelijke hoogte kwamen. Opnieuw herstelde de Plug-equipe zich snel en na goed voorbereidend werk van invaller Youri habing liet Ayrton Dol met een fraaie lob de 3-2 aantekenen. Wat volgde was een spannende slotfase met kansen over en weer, doch de geel-baluwen trokken de zege over de streep.