HEEMSKERK - ODIN '59 heeft na het winnen van de eerste periodetitel voor de derde keer op rij niet weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde SC Feyenoord kwam de ploeg van trainer Richard Plug niet verder dan een gelijkspel (1-1) en eindigde men ook nog eens met negen man.


Na de nederlagen tegen Kloetinge en capelle verliep ook het duel tegen de Rotterdammers moeizaam voor de Plug-equipe. de gasten hadden een muur opgetrokken waar de geel-blauwen niet doorheen wisten te voetballen. Alleen Hamza Rahiaoui was dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot spatte uiteen op het aluminium van de kruising.

Kort na de rust viel die treffer alsnog toen Kick Groot uithaalde na een knappe combinatie met Mounir Mounji. Met een wonderschoon doelpunt maakte Junior Obiku, zoon van de voormalige Feyenoord-cultheld Mike Obiku, kort hierna de gelijkmaker. De aanvaller nam de bol op zijn borst aan en haalde vervolgens verwoestend uit. Ondanks kansen voor Ayrton Dol, Sven Deen en Mounir Mounji lukte het de thuisploeg niet om alsnog de overwinning te grijpen.

In de slotminuten raakte men nog meer in mineur want nadat een overtreding op Ritchie zinga onbestraft bleef zag scheidsrechter Tissingh luttel seconden later wel een rode kaart in een overtreding van Niels Jager. In de commotie die volgde kon ook Mart Willemse met rood vertrekken.

Door het gelijke spel is de achterstand op koploper Kloetinge nu vier punten. Volgende week zterdag gaat ODIN '59 op bezoek bij middenmoter FC 's Gravenzande.