HEEMSKERK - Hekkensluiter ODIN '59 heeft de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen met 1-3 verloren. Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden was het moraal van de Heemskerkers de laatste weken flink gegroeid, maar deze werd zaterdag de kop ingedrukt door een warrig fluitende scheidsrechter Mechielsen.

ODIN-trainer Mark Kranendonk is er de persoon niet naar om na een verliespartij naar de scheidsrechter te wijzen, maar ditmaal had hij alle recht van spreken. De dienstdoende arbiter floot vanaf de eerste minuut onduidelijk en inconsequent voor beide ploegen, maar vooral de Heemskerkers waren daar de dupe van. Zij kregen twee makkelijk gegeven strafschoppen en een rode kaart tegen en de tweede treffer van de gasten ontstond uit een vrije trap die nooit gegeven had mogen worden.

Bij de eerste strafschop, in de zesde minuut, kreeg de ervaren Frank Kramer ook nog eens geel terwijl het duidelijk een sliding op de bal leek. De 0-2 vlak voor rust had dus ook nooit mogen vallen. Nadat Kaj van Langelaar de Heemskerkers dichterbij had gebracht gloorde er weer hoop, maar deze werd de grond ingeboord door de arbiter toen hij Kramer voor een onschuldig vergrijp zijn tweede gele kaart toonde. Het brak het verzet van de thuisploeg die in de slotfase nog eens een strafschop tegen kregen.