HEEMSKERK - ODIN '59 heeft zich zaterdag weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker door zondag derde-divisionist Gemert met 3-1 te verslaan. ADO '20 zou in de avonduren eveneens in actie komen, maar deze wedstrijd werd afgelast nadat een vrijwilliger voor aanvang van de wedstrijd een hartaanval kreeg.

ODIN '59 van trainer Anthony Correia liet zich in de eerste wedstrijd van het seizoen gelijk goed zien. De geel-blauwen begonnen sterk tegen het Brabantse Gemert. In een soms zeer pittig duel kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte strafschop van Jim Hulleman nadat scheidsrechter Henshuijs had geconstateerd. Binnen het half uur werd die score verdubbeld door Jurjen Dikker na een assist van Jayson Halman. Laatstgenoemde kreeg vervolgens zelf kansen om de score te verhogen, maar op slag van rust zag het er ineens heel anders uit toen Gemert een discutabele strafschop kreeg en Thijs van Pol vanaf elf meter de aansluitingstreffer maakte.

Terwijl er niets aan de hand leek werd het toch nog een lastig duel voor de Heemskerkers zeker nadat Mart Willemse zijn tweede gele kaart zag. Gemert rook bloed en gaf nog eens extra gas, maar met nog drie minuten op de klok viel de bevrijdende treffer via de van BOL overgekomen Sietse Brandsma en zit ODIN '59 in de koker voor de volgende ronde.

De wedstrijd tussen ADO '20 en ONS Sneek ging op het laatste moment niet door. Een uur voor tijd kreeg een vrijwilliger van de thuisploeg een hartaanval op het complex. Na een reanimatie werd de persoon in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Door de hoog opgelopen emoties werd erin overleg met de tegenstander en scheidsrechter Shona Shukrula besloten de wedstrijd te annuleren. het is nog niet bekend wanneer het duel ingehaald zal worden.