RIJSSEN - ODIN '59 is op miraculeuze wijze aan rechtstreekse degradatie uit de Derde Divisie ontsnapt. Op bezoek bij Excelsior '31 wist men ver in blessuretijd alsnog een punt te pakken (2-2) en dient men zich nu via de nacompetitie te redden.

Met nog tien minuten op de klok leek het doek te zijn gevallen voor de geel-blauwen van interim-trainer Peter van der Slikke. Excelsior '31 had door goals van Penterman, in de eerste helft, en Werkhoven een 2-0 voorsprong genomen. Waar men met een punt of meer nog afhankelijk was van vier andere concurrenten die in hetzelfde schuitje zaten dan de Heemskerkers, leek een verlies aanstaande en dus ook rechtstreekse degradatie.

Sem van Amersfoort gaf ODIN '59 echter weer wat hoop met de aansluitingstreffer in de 82e minuut. De gasten gooiden er nog een slotoffensief uit en die werd zes minuten in blessuretijd beloond door invaller Milan Koenders na een vlotte aanval. Na het laatste fluitsignaal en het horen van de andere uitslagen bleek die late treffer cruciaal.

Om zich te handhaven moet ODIN '59 in de nacompetitie in eerste instantie afrekenen met ARC, allereerst dinsdagavond in Alphen aan den rijn. Zaterdag volgt de return in Heemskerk.