HARDERWIJK - Door een makkelijke overwinning bij VVOG heeft ODIN '59 het voetbaljaar 2019 in de Derde Divisie positief afgesloten. De ploeg van trainer/coach Anthony Correia zegevierde in Harderwijk met 1-4 en heeft daarmee de derde plaats in handen. Overigens is het nog geen winterstop voor de Heemskerkers want dinsdag wacht nog de bekerwedstrijd bij Vitesse in het Gelredome.

In feite zaten de gasten na een klein kwartier al op rozen in Harderwijk. Een lob van Jim Hulleman en een schot van Nicky Eekhout uit een assist van Hulleman betekende al een vroege 0-2 voorsprong.

Hoewel er onder herfstachtige omstandigheden kansen genoeg waren aan beide kanten bleef deze stand tot halverwege de tweede helft staan. Een solo-actie van Thom de Vries besliste het duel toen definitief. Kort hierop wist Buitenhuis de eer te reden voor de thuisploeg, maar het slotakkoord was voor Ahmed Al Mahdi die vanaf de strafschopstip de eindstand op 1-4 bepaalde.

Na de bekerwedstrijd van komende dinsdag in Arnhem hervat ODIN '59 de competitie op 11 januari met een uitwedstrijd bij de nummer twee in de stand, DVS '33.