HEEMSKERK - ODIN '59 moet over een week alles uit de kast halen in de uitwedstrijd bij Excelsior '31 in Rijssen om de nacompetitie te ontlopen. Zaterdag kwamen de geel-blauwen tegen Harkemase Boys sterk terug na een achterstand, doch meer dan een punt (3-3) leverde dat niet op.

De Heemskerkers van interim-trainer Peter van der Slikke lieten zo een sterke come-back zien nadat men kort na rust al op twee doelpunten achterstand stond. Die kwam met name tot stand door de gevaarlijke spits Berwout Beimers die rond het half uur al tweemaal beslissend was waardoor De Graaf en Sopacua konden scoren voor de Friezen. Ahmad el Mahdi maakte het kort voor rust weer wat spannender.

Na de rust maakte Beimers zelf de 1-3 en leek het duel beslist. ODIN '59 kwam in de laatste twintig minuten echter ijzersterk terug. Al Mahdi maakte zijn tweede en de van een blessure teruggekeerde invaller Thom de Vries bracht de stand gelijk: 3-3. In de slotfase kreeg de thuisploeg zelf nog kansen op de winst, maar dit lukte jammerlijk genoeg niet.

ODIN '59 weet dat het volgende week in Rijssen in ieder geval moet winnen om zich te handhaven in de Derde Divisie en dan nog is men afhankelijk van de resultaten van directe concurrenten VVSB en DOVO.