HEEMSKERK - ODIN '59 is aardig op weg om opnieuw historie te schrijven in het landelijke bekertoernooi. Een rake kopbal van Sietse Brandsma in de verlenging van de wedstrijd tegen Barendrecht zorgde ervoor dat de Heemskerkse formatie zich plaatst voor het hoofdtoernooi (4-3).

Nadat in de eerste voorronde ONS Sneek al aan de zegekar werd gebonden (3-0) maakten ODIN '59 en Barendrecht er dinsdagavond een waar spektakel van. Jayson Halman bracht de thuisploeg halverwege de eerste helft aan de leiding, en vervolgens ging het hard tussen de 32e en 38e minuut. Een intikker van Ojell Krolis betekende de gelijkmaker waarna Thom de Vries de thuisploeg vanaf elf meter weer op voorsprong schot. Een tweede treffer van Krolis zorgde voor een 2-2 ruststand.

In de tweede helft was het Niels Vorthoren die Barendrecht aan de leiding bracht, maar met nog twintig minuten op de klok kon Thom de vries toch gelijk maken. Een spannende slotfase en verlenging volgde waarin Brandsma uiteindelijk het goudhaantje was door vier minuten voor het einde van de verlenging de 4-3 tegen de touwen te koppen.

ODIN '59 zal in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi op 30 oktober op bezoek moeten bij de regerend kampioen van de Tweede Divisie, AFC.