URK - Een week na de tweede zege van het seizoen (2-1 tegen Rijnvogels) heeft degradatiekandidaat ODIN '59 een forse nederlaag moeten incasseren. Een dag nadat bekend werd dat de Heemskerkse club en trainer Mark Kranendonk na dit seizoen niet met elkaar verder gaan verloren de geel-blauwen met 4-0 op Urk.


De club bracht afgelopen week het nieuws naar buiten dat de samenwerking met de oefenmeester slechts bij één jaar blijft. ODIN '59 erkent dat men in een lastige situatie kwam door het wegvallen van een hoofdsponsor en Kranendonk daardoor opzadelde met een uitgedunde selectie. De club geeft aan dat men de trainer dankbaar is en rekent erop dat men het seizoen op gedegen wijze kan afronden.

De trainer die zelf nog niet heeft gerageerd op het nieuws zag dat zijn ploeg er tegen het eveneens niet al te hoog geklaasseerde Urk er niet aan te pas kwam. De thuisploeg scoorde via Iede Nentjes en Jan Ras al voor rust tweemaal en deed daar in het laatste kwartier nog eens twee treffers bij middels goals van Lucas Schraal en Klaas Romkes.

Door de nederlaag blijft ODIN '59 zodoende op acht punten staan en speelt het komende zaterdag thuis tegen middenmoter DOVO.