HEEMSKERK - De Heemskerkse voetbalvereniging ODIN '59 heeft bij de politie aangifte gedaan van vandalisme en huisvredebreuk. Ondanks de maatregelen met betrekking tot het coronavirus heeft de club te maken met vernielingen en personen die het complex betreden, zelfs als de hekken gesloten zijn.


De club laat weten dat er al diverse vernielingen zijn gepleegd in het kleedkamergebouw. Een deur is vernield en de gangen stonden al eens onder water omdat de douches zijn aangezet. Op de velden zijn doeltjes stuk getrokken, vond men al glas op het veld en zelfs een trainer van een andere club die meende daar enkele pupillen te kunnen trainen.

Op de website van de club liet men afgelopen weken de vernielingen helemaal zat te zijn en aangifte te hebben gedaan:

Kleedkamers en gangen onder water, glasscherven op het veld, losgerukte doeltjes op het veld, gaten in doelnetten en vernielingen aan toegangsdeuren. Een trainer (niet van ODIN ’59) die meent met zijn “talentjes” met z’n eigen oefenmaterialen te kunnen trainen op ons veld.

Zo maar een greep uit hetgene we de afgelopen weken op ons complex hebben aangetroffen.

Het moet toch voor iedereen duidelijk zijn dat het sportpark gesloten is en het verboden is het park te betreden. Het toegangshek is op slot en ook zijn alle gebouwen afgesloten.

Minimaal vier keer per dag wordt er door vrijwilligers een controlerondje op het park gedaan om te kijken of de regels nageleefd worden. Zijn er mensen op het veld, dan vluchten ze alle kanten op en verdwijnen of worden verzocht het park te verlaten.

Wat echter wel bijzonder is, het hek en de kleedkamers zijn op slot en toch komen ze soms via het hek binnen en komen ook in de kleedkamers. Het kan niet anders dan dat er mensen, waaronder kinderen, zijn die met een sleutel binnen komen! Hoe kan dat gebeuren?

De afgelopen dagen hebben we bij de politie aangifte gedaan van huisvredebreuk en vandalisme. Mochten we ontdekken dat er leden van de vereniging bij betrokken zijn, dan zal dat consequenties hebben voor het lidmaatschap!