ALPHEN AAN DEN RIJN - Met dank aan invaller Stef Halbersma heeft ODIN '59 een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde in de nacompetitie en handhaving in de Derde Divisie. Met een loepzuivere hattrick keerde hij de wedstrijd tegen ARC eigenhandig om (2-3).


Er waren niet veel mensen die nog een kans gaven voor de geel-blauwen nadat ARC kort na rust een 2-0 voorsprong had genomen. Youri Duisterhof had na een half uur voor de openingstreffer gezorgd en deze werd verdubbeld door een treffer van Neal Arnoldus.

Halbersma, doorgaans centrale verdediger, kwam in de 65e minuut het veld in voor de geblesseerde Leveris Zantman. Binnen tien minuten drukte hij zijn stempel door een schot van Niels jager te verlengen en vijf minuten voor tijd zorgde hij op aangeven van Thom de Vries voor de gelijkmaker. Of het nog niet genoeg was wist de invaller na voorbereidend werk van Ahmad El Mahdi ook nog eens zijn hattrick te voltooien, hetgeen de return zaterdag in Heemskerk een stuk hoopvoller maakt.